Шрифт:

Откриха реновираната зала в Плевен

Откриха реновираната зала в Плевен
24-02-2020 18:51

Реновираната зала по лека атлетика към спортно училище “Георги Бенковски” в Плевен беше отрита днес.

 

Средствата за частичния ремонт на съоръжението бяха осигурени по време на инициатива на “Лайънс клуб - Плевен” под надслов “Да създадем условия за шампиони!”. В реконструкцията бяха вложени 114 000 лв. Изцяло подменена е дограмата на залата, направен е цялостен ремонт на първия и частичен на втория етаж. Обновени са съблекални, санитарни помещения, частично подменена е електрическата инсталация.

 

Зам.-министър Андонов поздрави председателя на “Лайънс клуб - Плевен” Ивайло Стоянов за положените усилия и подкрепата към спорта. В залата по лека атлетика тренират над 250 състезатели от клубовете “Спартак” Плевен, “Георги Дъков”, “Феникс” и “Плевен 2014”.

 

Ивайло Стоянов и олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която е възпитаник на СУ “Георги Бенковски”, връчиха на Стоян Андонов новите проекти, с които ще се кандидатства пред ММС за финансиране на ремонтни дейности в лекоатлетическата зала. Предвижда се изграждането на сградна газова инсталация, ремонт на покрива и реновиране на лекоатлетическия сектор на съоръжението. Общата стойност на проектите е за близо 230 000 лв.

 

На събитието присъстваха още народният представител Владислав Николов и областният управител на Плевен Мирослав Петров.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Плевен
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени