Шрифт:

Коронавирусът и спорта

Коронавирусът и спорта
27-02-2020 11:50

Само след пет месеца в Токио трябва да се проведат поредните Олимпийски игри, но епидемията от Ковид-19 (коронавирус) нанесе сериозен удар на световния спорт.

 

Работната ръководна група за борба с епидемията на Държавния съвет заместник-ръководителят на икономическия отдел на Генералното управление на спорта на Китай Пън Уейюн заяви, че световната спортна индустрия е силно засегната от епидемията, особено някои квалификации за Олимпиадата.

 

В Китай всички професионални лиги, маратони и участието на китайски отбори в някои международни мачове бяха отложени. В по-голям мащаб всички спортни зали бяха затворени, а производителите на спортно оборудване трябваше временно да преустановят дейност, предава радио "Китай".

 

Най-силно повлиян от епидемията бе спортният бизнес, свързан със зимата, особено ски пистите. В провинция Хъбей, където ще се проведат част от състезанията на Зимната олимпиада през 2022 г., туристите бяха с 2,78 милиона по-малко на годишна база.

 

Въпреки че хората се налага да останат по домовете си, за да се предотврати разпространението на вируса, ентусиазмът към спорта сред китайците всъщност се повишава, тъй като осъзнават колко е важен силният имунитет, който изисква добра физическа форма.

 

Генералното управление на спорта в Китай реагира бързо и разпространи в китайските социални медии редица кратки видеоклипове с упражнения, показвани от известни спортисти и треньори, и много китайци ги последваха.

 

Макар и редица спортни съоръжения постепенно да отварят врати отново, хората все още предпочитат да стоят далеч. Това накара много спортни компании да разработят онлайн бизнес модели, предоставяйки на своите клиенти онлайн треньори и фитнес занимания на живо.

 

---


Тагове: Коронавирус, Вирус, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени