Шрифт:

Александра Фейгин в Студио СПРИНТ: Трудностите са предизвикателство за мен

Александра Фейгин в Студио СПРИНТ: Трудностите са предизвикателство за мен
27-02-2020 17:44

Младата звезда на българското фигурно пързаляне Александра Фейгин и спортната журналистка Милена Вълкова бяха гости в поредното издание на Студио СПРИНТ. Те коментираха представянето на Саша на европейското първенство, подготовката и очакванията за световното в Канада, обсъжданите промени в правилата, свързани с бума на четворните скокове и баланса между артистичната и техническата част на изпълненията на състезателите. 

Александра призна, че се подготвя при немного добри условия в България, но това е предизвикателство за нея. Тя разкри какви трудности среща в тренировките, защо е избрала фигурното пързаляне и какви мечти преследва. 

"Нейното представяне на европейското потвърди мястото й в елита на жените. Тя е изключително скромна, работлива, нито веднъж не се е отклонила от големите цели", заяви Милена Вълкова. 

Александра призна, че е имала предложение да се състезава за Израел, където е родена, но се чувства българско дете и мечтае да представя България на Олимпийски игри. 


Тя вече учи сложни скокове и се възхищава на момичетата, които правят четворни скокове. 

"От първите тренировки помня, че ме боляха краката от кънките, беше ново за мен. Избрах фигурното пързаляне, защото беше интересно, той не е обикновен спорт, това е красив, грациозен, сложен спорт", каза Александра. 
"Александра обича да й е трудно", каза Милена Вълкова. 

А самата Саша иска добри условия за подготовка, да не е много студено и да е хубав ледът. Тя не пропусна да благодари на своите треньори, които вече са се превърналив нейно семейство. 

Абонирайте се за YouTube канала на BGsprint, където ще намерите и останалите епизоди на предаването.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Студио СПРИНТ
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени