Шрифт:

Малайка Михамбо също се превърна в Барби

Малайка Михамбо също се превърна в Барби
05-03-2020 15:27

Световната шампионка в скока на дължина от Доха 2019 Малайка Михамбо (Гер) също се похвали със свой прототип на куклата Барби.

 

Преди няколко с кукла със своя образ позира и световната шампионка на 200 м Дина Ейшър-Смит (Вбр). Сега и Михамбо публикува снимки в профила си в Instagram със своя прототип на известната кукла.

 

Новите кукли са по случай 60-годишнината на Барби и празника на жената 8 март. За колекцията са поканени още много звезди в различни спортове, като сред тях има и емблематични имена за параолимпийския спорт. 

 

От десетилетия куклите Барби са не само сред любимите играчки на малките момичета, но и сред техните примери за подражание. По тази причина неведнъж са били критикувани заради идеалистичните стандарти за красота и живот, който създават, както и за нетолерирането на различните.

 

В последните години компанията производител Mattel започна и продължава кампания, целяща да се махне това петно от името си. Така се появиха първо кукли с различен свят на косата пък Барби фотожурналист, а защо не и Барби изследовател на дивата природа, или пък Барби с хиджаб.

 

176 различни кукли с девет различни телосложения, 35 тона на кожата и 94 различни прически - това е разнообразието, което днес учи малките момичета, че не всички изглеждат като тях. А последната колекция на Барби успешно го допълва.

 

Новите дизайни на куклите бяха представени преди дни и отново привлякоха вниманието на всички. Линията Barbie Fashionistas е създадена, за да покаже всички измерения на красотата и модата.

 

Всяко момиче, което има витилиго, или друго, което по една или друга причина е загубило косата си, може да се припознае в новите кукли. Едната е с по-тъмен цвят на кожата и бели петна по нея, а гледайки я, веднага се сещаме за модела Уини Харлоу, която доказа, че това заболяване не е пречка за покоряване на модния подиум.

 

Куклата без коса има красило лице и усмивка, носи големи, златни обеци и рокля с флорални мотиви. Изглежда щастлива, въпреки различността си.

 

Миналата година компанията производител представи модел Барби в инвалидна количка.

 

Онази руса кукла, която се превърна в символ на компанията, а днес е и символ на различното и толерантността. Това е и един от найпродаваните модели за 2019 г. Сега към нея се присъединява и Барби със златна протеза, вместо един крак.

 

Кен също претърпява промени, които са в как с времето. Сега той е с дълга руса коса, напук на вече остарелите стереотипи и прически. А полово неутралните кукли Барби също се радват на голям интерес, пише CBS News.

 

---


Тагове: Малайка Михамбо
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени