Шрифт:

БОК: Олимпийските игри трябва да се проведат по план

БОК: Олимпийските игри трябва да се проведат по план
20-03-2020 14:10

Българският олимпийски комитет (БОК) е в постоянен контакт с министерството на спорта (ММС) и с федерациите относно ситуацията около подготовката на спортистите ни за Токио 2020, твърди генералният секретар на организацията Белчо Горанов, пише „Дневник”.

 

Според него позицията на БОК е, че Олимпийските игри трябва да се проведат по план. "Организаторите дават уверение, че до тогава няма да има и помен от вируса. Големият въпрос е свързан с квалификационния процес, тъй като много квалификации бяха отменени. Има спортове, които позволяват да се направи класиране спрямо ранкинга, но в други това не е възможно. Много сме притеснени как ще се подготвят спортистите. Най-важното е да са здрави и разбира се, да проявяват дисциплина, каза Горанов. - Доколкото знам, има изработени планове и в момента състезателите тренират за физическа подготовка. Когато приключи извънредното положение, ще преценим как да действаме."

 

По думите на Горанов една от идеите е да се организира лагер за спортистите на някоя от базите, но за целта ще трябва всички те да се изследват за коронавирус и да са с отрицателни резултати.

 

"Следим положението и знаем всеки наш атлет къде е и какво прави. Те обаче са преди всичко граждани и трябва да спазват взетите мерки, заяви председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов пред "Дневник”. - Ясно е, че тренировките не са пълноценни. Международната федерация е подготвила и изпратила до състезателите методология как да поддържат форма. Най-важното е да се съобразим с решенията на националния щаб и да не си мислим, че знаем повече от тях. Има неща, които са по-големи от нас."

 

Карамаринов е сигурен, че заради обстоятелствата ако игрите в Токио се проведат това лято, резултатите на спортистите ще са по-слаби.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, Добромир Карамаринов, БОК
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени