Шрифт:

Поредна молба за отлагане на Олимпиадата

Поредна молба за отлагане на Олимпиадата
22-03-2020 11:49

Новият президент на Атлетическата федерация на Великобритания - Ник Кауард, е поредният от света на спорта, който поиска Олимпийските игри в Токио това лято да бъдат отложени с една година заради пандемията.

 

От Организационния комитет в Токио и ръководството на Международния олимпийски комитет до момента са категорични, че Игрите ще се проведат по график от 24 юли до 9 август тази година и посъветваха всички спортисти да се готвят с пълни сили за най-голямото спортно събитие в света. Редица олимпийски квалификации по света обаче бяха отложени заради коронавируса, а нормалната подготовка на повечето атлети бе нарушена.

 

"Да оставим провеждането на Олимпиадата в предвидените дати поставя системата под твърде голямо напрежение. Трябва да се направи нещо, коментира Кауард пред BBC. - Олимпийските комитети на Норвегия и Словения също поискаха официално Олимпиадата да бъде отложена и да се проведе, след като пандемията е утихнала. Вчера подобно искане направи и Плувната федерация на САЩ."

 

Световната шампионка по седмобой от Великобритания Катарина Джонсън-Томпсън заяви, че е невъзможно да тренира и да спазва обичайните си тренировъчни навици в тази обстановка.

„Нашите атлети разчитат на определени съоръжения, за да се подготвят, а ръководителите на тези съоръжения напълно разбираемо ги затварят. От атлетите се очаква да се готвят за най-важното състезание в тяхната кариера и това ги поставя под огромно напрежение. Трябва да се вземе решение", допълни Кауард.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени