Шрифт:

Европейското първенство в Париж също под въпрос

Европейското първенство в Париж също под въпрос
24-03-2020 10:13

Пандемията от коронавирус поставя под въпросителни и провеждането на европейското първенство по лека атлетика в Париж (Фр), което е насрочено за периода между 25 и 30 август.

 

От Европейската атлетика вече обсъждат варианти за шампионата, пише френския L’equipe.

"Няма да бъде взето решение сега, защото чакаме да разберем какво ще бъде решението на Международния олимпийски комитет за Игрите в Токио, заяви Кристиян Милц, изпълнителен директор на Европейската атлетика. - Ние обаче ще работим по различни варианти: или провеждане на планираните дати, или отлагане малко по-късно през годината, или отлагане за юни или септември 2021 г.“

 

До месец ще стане ясно кога ще се проведат Олимпийските игри в Токио, като голяма е вероятността най-големият спортен форум да бъде отложен за догодина. И ако еврошампионатът бъде преместен с 12 месеца напред, атлетите ще имат изключително натоварена 2021 г.

 

Вече е ясно, че през март ще има европейско и световно първенство в зала. Заради COVID-19 шампионата на света под покрив, който трябваше да бъде преди десет дни в китайския град Нанджинг, беше отменен за 19-21 март 2021 г. Европейското под порив е насрочено за 5-7 март 2021 г. А вече съществува вероятността през лятото да има Олимпийски игри, европейско първенство, ако бъдат пренасрочени от 2020 г., и световен шампионат в Юджийн (САЩ) между 6 и 15 август.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ЕП 2020
BGAthletic.com

Коментари




Последни новини Най-четени