Шрифт:

Олимпийски квоти няма да се покриват това лято

Олимпийски квоти няма да се покриват това лято
08-04-2020 09:14

Резултати, постигнати в периода между 6 април 2020 г. и 30 ноември 2020 г., няма да се считат за олимпийски нормативи за Игрите догодина, обявиха от Световната атлетика.

 

Квалификационният период се замразява, за да се осигури справедливо разпределение на квотити за Токио, тъй като пандемията от коронавирус попречи на много атлети да водят адекватна подготовка, докато други имаха възможност да продължат нормално тренировъчен режим.

 

Счита се, че атлетите, които са покрили нормативи за Токио от началото на квалификационния период през 2019 г. до 5 април 2020 г. са се квалифицирали за Олимпийските игри и ще могат да бъдат селектирани в националните отбори за Токио през 2021 г.

 

Крайният срок за покриване на квоти е 29 юни 2021 г. за всички дисциплини с изключение на маратона и 50 км спортно ходене, за които дедлайнът е 31 май 2021 г.

 

"Благодаря за детайлната работа на комисията на спортистите, откъдето считат, че спирането на олимпийските квалификация в този период ще даде време за подготовка и ще осигури справедливо разпределение на квотите, тъй като в момента спортистите имат затруднения в провеждането на тренировки и придвижването по света", каза президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

 

Олимпийските игри трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август това лято, но бяха отложени заради пандемията и пренасрочени за 23юли - 8 август 2021 г.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени