Шрифт:

Завръщане към нормални състезания - през август

Завръщане към нормални състезания - през август
10-04-2020 16:48

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу се надява, че 2020 година няма да бъде загуба за "царицата на спортовете" и сезонът ще може да започне през август.

Както почти всеки друг спорт, така и леката атлетика замря в условията на глобалната пандемия от COVID-19.

 

"Наясно сме, че всяка държава е на различен етап в борбата с коронавируса, затова се опитваме да дадем план на атлетите и федерациите, с който те мислят за година напред. Ако е възможно, ще организираме сезон на открито между август и октомври тази година, за да дадем някаква яснота на спортистите за това къде се намират след този много продължителен период без състезания", каза британецът в официално изявление на сайта на Световната атлетика.

 

Коу посочи още, че уикендът на 9 и 10 август е запазен специално за провеждането на националните шампионати на отделните страни, след което се предвижда да започнат и международни състезания.

 

"Всичко зависи от глобалното развитие на пандемията, но все пак даваме тези дати като ориентир за нашите членове за завръщане към нормалността", каза Коу.

 

Заради пандемията от COVID-19 бяха отложени или отменени всички най-големи лекоатлетически състезания през тази и следващата година, в това число Олимпийските игри в Токио, Световното първенство в зала в Нанджин, Световното първенство в Юджийн през 2021 г., състезания от Диамантената лига, както и някои от най-масовите маратони като тези в Лондон, Париж и Барселона.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Коронавирус, Себастиан Коу, НШ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени