Шрифт:

В Токио обещаха прозраччност за новите разходи

В Токио обещаха прозраччност за новите разходи
24-04-2020 16:35

Изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите в Токио Тоширо Муто обеща "прозрачност" по отношение на допълнителните разходи заради отлагането на най-големия спортен форум за следващата година поради пандемията от коронавирус. Нито организаторите, нито Международният олимпийски комитет не разкриха колко ще струва отлагането на Игрите в Токио с една година. Предварителните прогнози в Япония варират между 2 милиарда и 6 милиарда долара.

"Много е вероятно разходите да бъдат по-високи от първоначално планирания бюджет", каза Тоширо Муто по време на видеоконференция. Той добави, че точната сума е неясна, "но ще продължим прозрачността и ще обясним на данъкоплатците всички за разходите".

Въпреки че официално се казва, че допълнителните разходи са неизвестни, едно е сигурно - японските данъкоплатци ще поемат повечето от сумата.

Градската управа на Токио, местните организатори и Японският олимпийски комитет са задължени по силата на подписания през 2013 година договор за град домакин да покрият по-голямата част от разходите.

Въпросът за разходите е чувствителен в Япония, особено за правителството на министър-председателя Шиндзо Абе, който беше запален поддръжник на Олимпийските игри.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени