Шрифт:

Стадион Васил Левски отваря, но има правила

Стадион Васил Левски отваря, но има правила
11-05-2020 09:54

Националният стадион "Васил Левски" днес отваря врати за тренировки по лека атлетика, но ще може да бъде ползван за индивидуални тренировки при спазване на конкретни правила.

 

Ето какви условия посочи БФЛА за ползване на съоръжението:

 

Тренировки по лека атлетика са разрешени само за картотекирани състезатели, притежаващи пропуск за ползване на Национален стадион ”Васил Левски”. Организирането и провеждането на тренировъчната дейност е възможно и допустимо само на откритата писта.

 

Общите правила са:

1. Посещението на пистата е само за тренировки по лека атлетика;

2. Спазва се задължителната дистанция между хората от 2.50 м. (два метра и 50 см.);

3. Веднага да се напуска стадиона след приключване на тренировката;

4. Разрешено е един треньор да работи с не-повече от 5 състезатели по едно и също време;

5. Състезател не се допуска до откритата лекоатлетическа писта на НС ”Васил Левски” без представяне на пропуск и без присъствието на личен треньор;

6. На този етап не се допуска използване на спортни уреди, които се докосват с ръце – щафетни палки, уреди за хвърляния, мед.топки и др.

7. Не се допускат контакти извън процеса на тренировка, както и престой на базата преди и след приключване на тренировката;

8. Влизането на стадиона става само от вход 26 в присъствието на личен треньор, при показване на пропуск и стриктно спазване на заповед № 20- 362-1/08.05.2020г. на Изпълнителния директор на НСБ.

9. Изчакването за влизане на тренировка става на паркинга пред вход 26, като личният треньор посреща трениращите и отговаря за недопускане на лица с повишена температура. Изчакването трябва да става на минимално разстояние между хората – 2.50 м. (два метра и 50 см.);

10. След края на тренировката, личният треньор отговаря състезателите, приключили заниманието, да напуснат незабавно стадиона.

11. Препоръчва се трениращите да бъдат в зоната на изчакване не по-рано от 10 минути преди началния час на тренировката;

12. Забранява се консумацията на храни и напитки (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки лично носи за собствена консумация по времето на тренировката). Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци, генерирани по време на тренировката, се изхвърлят задължително в специален кош за отпадъци с капак;

13. Забранява се ръкостискането;

14. Всички уреди - четки, гребла, препятствия, летви и стойки за скок височина, овчарски скок и др. се ползват задължително с ръкавици за еднократна употреба.

15. Родители или други придружаващи деца за индивидуална тренировка не се допускат на стадиона!

 

Всеки участник в индивидуална тренировка се включва доброволно и на свой риск и отговорност!

Личният треньор отговаря за спазване на настоящите правила прилагане на хигиенните и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 и е длъжнен да:

а) уведоми състезателите си за правилата, при които може да се упражнява тренировъчна дейност на НС ”В.Левски”;

б) контролира състезателите си за строгото спазване на всички хигиенни и противоепидемични мерки на откритата лекоатлетическа писта на НС ”Васил Левски”.

в) не допуска до тренировка лица, които не спазват хигиенните и противоепидемични мерки и настоящите правила.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Коронавирус, БФЛА, Клубове
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени