Шрифт:

Във форма с швейцарска топка

Във форма с швейцарска топка
23-05-2020 12:02

Лятото наближава, мечтаем за море, плаж и перфектно тяло в новия бански костюм. Да ходим три пъти седмично на фитнес се оказва мисия невъзможна за много от нас.

 

Вибрации
Ангажиментите в работата и домашните задължения изцяло запълват времето ни. С малко усилия обаче можем да поддържаме форма дори да си лежим на дивана пред телевизора. А домакините да стягат корема докато готвят в кухнята. Вибриращите колани и обръчи са най-лесният начин да заместите уморителните кореми преси във фитнеса. Тези уреди се захранват с батерии и дават възможност за пълна тренировка на мускулите. Според специалисти 15 минути на ден с колана може да оформи идеална талия. Той се регулира с дистанционно и може да масажира с различна сила.

 

Много подходящи за отслабване в домашни условия са ластиците. С тях може да натоварите гърба, раменете, бицепсите и трицепсите, страничната част на корема и бедрата. Тъй като са леки и евтини са предпочитани от хора, които пътуват. Както и от мързеливи домакини, които извайват мускулите на ръцете си на дивана докато гледат телевизия.

 

Вместо фотьойл те могат да ползват швейцарска топка. Тя често се използва за алтернатива на седенето на стол, както и за множество упражнения, с които да натоварите цялото тяло. Другият по-сложен уред, който може да се използва в домашни условия, е BOSU топката. На нея може да тренирате малките и дълбоките мускули, които отговарят за стабилността на тялото, страхотно ще изваете корема, раменете, дупето и бедрата, категорични са фитнес инструкторите.

 

Колело
Велоергометър у дома е идеален начин да си останете вкъщи с любимия си сериал. Колелото действа на долната част от тялото и най-вече бедрата. Чрез висока интензивност обаче то позволява да се направи сериозна кардио тренировка вкъщи и да се свалят килограми.

 

Другият уред, който топи калории в домашни условия е кростренажорът. Той имитира напълно точно движенията на цялото тяло при бягане, като за разлика от тичането навън и на фитнес пътеките не натоварва ставите. Именно заради това се препоръчва за по-възрастни хора, както и тезис наднормено тегло. При тренировката с кростеранжор се натоварва както долната, така и горната част от тялото.

 

---Тагове: За здравето
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Обмислят преустановяването на колективните спортни мероприятия у нас

23.11.2020

Купете книга от BGathletic.com, помогнете на сайта

23.11.2020

Напусна ни великанът на спортната журналистика Климент Величков

21.11.2020

Пазете се, купете маски и помогнете на BGathletic.com

20.11.2020

Стара Загора приема Европейското отборно първенство през 2021 г.

20.11.2020

Черен петък на атлетическа екипировка в SportForMe.com

19.11.2020

Все още търсим вашата помощ

18.11.2020

София маратон се гордее с политиката си на нулева толерантност към допинга

18.11.2020

Балканският новогодишен крос в Правец с награден фонд от 7000 лв.

16.11.2020

Грабнете неустоима Black FitDay промоция от най-добрата спортна верига Pulse Fitness & Spa

16.11.2020


Последни новини Най-четени