Шрифт:

Лишиха варненски атлети от часовете им за тренировка

Лишиха варненски атлети от часовете им за тренировка
28-05-2020 11:59

Тренировките вече са позволени в цялата страна и за всички възрастови групи, но във Варна разхлабването на противоепидемичните мерки срещу коронавируса доведе до нова изненада. На спортен комплекс „Локомотив”, където преди извънредната обстановка някои от клубовете водеха подготовка, сега имат проблем с часовете за тренировки.

 

Ето обръщението на Крум Крумов, треньор и председател в СКЛА Евър-Варна. Публикуваме без редакторска намеса:

 

„С ГРИЖА И БОЛКА

 

Спортен Комплекс „ Локомотив „ Варна вече го няма като цялостно съоръжение ! Разделен е на две части ! Без диалог , без информация ! Защо и от кого ?

СК „ Локомотив през последните 10 години беше съоръжение ползване от 9 вида спорт : Лека атлетика , Баскетбол , Хандбал , Борба , Модерен петобой , Пожаро-приложен спорт , Футбол , Бойни спортове, Стрелба с лък и съответно , граждани , бягащи за здраве.

На 26.05.2020 г. , Лекоатлетическите клубове не бяха допуснати до Лекоатлетическата писта на Стадиона . Той беше заключен и ни бяха връчени уведомления от пазача , че Леката атлетика може да ползва пистата единствено от 12.00 часа до 15.00 часа и след 20.00 часа. Това са най – странните часове , в които може да се тренира , особено за високи постижения и като се има предвид , че състезателите – ученици учат на 2 смени , а Спортно училище има двуразови тренировки – сутрин и следобед .

Вчера гледахме през оградата на заключения стадион , как двадесетина футболисти на 12-14 години тренират на заключения за нас стадион , а около 3-4 пъти повече Лекоатлети се чудеха къде да тренират .

Клубовете , трениращи в СК „ Локомотив „ имат актуални договори за ползване на базата с Община Варна.Кой , кога , как и защо е взел това решение в полза само на 1 спорт – Футбол ? Лекоатлетическата тартанова писта е направена с пари на Община Варна ! Какъв е проблемът , Футболът да тренира на тревния терен , а Лекоатлетите и другите спортове на територията на Комплекса , да бягат на Пистата ?

С тази забрана се нарушава подготовката на стотици спортисти ! За последните 10 години , спортистите трениращи в комплекс „ Локомотив „ , са завоювали за Варна хиляди медали и шампионски титли от Национални , Балкански , Европейски и Световни шампионати . Само Леката атлетика има 711 медала от Национални шампионати , като 271 от тях са златни ; както и 20  Балкански титли и медали , редица  Национални рекорди  и покрити нормативи и участие на Световни и Европейски шампионати .

Мисля , че причината за тази , меко казано неприятна ситуация с лишаването ни от база за тренировки , е липсата на диалог между Клубовете и Общината.

Благодарни сме на Община Варна , за това , че подпомага финансово Клубовете , осигурява спортна база чрез договори , награждава морално и материално спортисти , треньори, отбори и деятели ! Оценяваме грижата на Общината за Спорта в гр. Варна ! Затова се обръщам към хората , които имат властта , за бързо разрешаване на тази ситуация , за възстановяване на нормален тренировъчен процес за Клубовете от СК „ Локомотив „ , защото Летните шампионати чукат на вратата !

 

Крум Крумов

Председател на СКЛА „ ЕВЪР „ Варнa”

 

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.

 

 Харесайте BGathletic.com във Facebook

 

Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube


Тагове: Варна, Клубове
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени