Шрифт:

Новогодишният пробег в Правец влиза в Балканския календар

Новогодишният пробег в Правец влиза в Балканския календар
31-05-2020 17:10
Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар на Асоациацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Това стана ясно по време на среща между президентът на АБАФ Добромир Карамаринов и кметът на Правец Румен Гунински в сградата на общината.
Там бе представено и логото на уникалното състезание, което ще стартира в последните минути на 2020-а година и ще финишира в първите мигове на новата 2021-а година.
Карамаринов, който е президент на БФЛА и действащ президент на Европейската атлетика, обяви, че ще бъдат поканени най-добрите бегачи от страните на АБАФ, в която членуват 21 атлетически федерации.  Трасето на състезанието ще бъде 7 км със старт-финал на обновения площад пред община Правец.

Трацицията на новогодишното бягане в Правец има 35-годишна история и в него са участвали най-добрите български бегачи в последните десетилетия. За първи път в историята събитието ще бъде на толкова високо международно ниво.

 

Състезанието ще бъде отворено и за любители бегачи. Регистрацията за любителите ще бъде отворена през платформата на движението „Рън България“ в най-скоро време с възможности за настаняване и новогодишни куверти.

 

Правец бе домакин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и жени през 2019-а година. Градът разполага и с модерна атлетическа база.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: АБАФ, Правец
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени