Шрифт:

Арена Бургас готова през декември

Арена Бургас готова през декември
01-06-2020 11:26

Дългостроящата се многофункционална зала „Арена Бургас” ще бъде завършена до края на годината. Това стана ясно по време на инспекцията на премиера Бойко Борисов в грайморския град.

 

С два месеца изостава проектът от планирания график, посочиха от фирмата - изпълнител. Заради извънредното положение се е получило забавяне на монтирането на финишната ламарина на покривната конструкция.

 

"В края на септември бяхме решили, че ще бъде завършено. Мисля, че до Нова година ще се справим. В момента стоварват вата за покритието, преди ламарината. Това е вата, топлоизолация", посочиха от компанията.

 

"Финишната ламарина вече е доставена от Германия, но заради извънредното положение специалистите, които е трябвало да я монтират на са могли да пристигнат в страната ни, обясни зам.-кметът по строителство в Община Бургас Чанка Коралска. - Сега вече след като от 1 юни ще се премахне карантината, специалистите идват и имат около два месеца работа. Това ни дава фронт след това да продължат активно вътрешните дейности. Докато сградата не е покрита, вътре не може да се правят нито гипсокартони, нито други дейности."

 

---


Тагове: Бургас
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени