Шрифт:

Обновиха системата за класиране за Олимпиадата в Токио

Обновиха системата за класиране за Олимпиадата в Токио
04-06-2020 13:20

Световната атлетика представи системата за подбор на участниците на Олимпиадата в Токио, която беше обновена, след като Игрите в японската столица бяха пренасноречени за 2021 г. заради пандемията от коронавирус.

 

Основните принципи с покриване на нормативи за отделните дисциплини остават непроменени, като спортистите, които вече са спечелили квоти от началото на квалификациите през 2019 г., ги запазват.


Последният период на пресявките ще започне на 1 декември 2020 г. и ще продължи до 29 юни 2021 г., с изключение на маратона и на 50 км спортно ходене, в които квоти от състезания ще може да се печелят до 31 май 2021 г.

До 23 май 2021 г. пък Националните олимпийски комитети, които нямат спортисти, покрили квалификационните норми, трябва да подадат заявки за участие, но това се отнася само за маратона и спортното ходене на 50 километра. За останалите дисциплини крайният срок е 21 юни.


На 1 юли Световната атлетика ще публикува световните ранглисти и имената на класиралите се за Олимпиадата лекоатлети. В периода 2-5 юли Националните олимпийски комитети ще трябва да подадат официално заявките на спортистите, които ще участват в Игрите.

 

Олимпиадата в Токио беше пренасрочена с 12 месеца и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 г.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, ИААФ
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени