Шрифт:

Без тестове за лекоатлетите

Без тестове за лекоатлетите
10-06-2020 14:50

Българските лекоатлети няма да бъдат подлагани на тестове за коронавирус при подновяване на състезанията. Това обяви президентът на федерацията Добромир Карамаринов пред "България Днес". Задължителни PCR проби срещу Covid-19 бяха изискани от всички футболисти преди рестарта на първенството.

 

Календарът за летния сезон в леката атлетика стартира на 4 юли с националните шампионати по многобой в София. Най-важното състезание на родна територия ще бъде държавното първенство (8-9 август), което ще се проведе на стадион "Васил Левски"

 

"Засега не е заложен тест, но ако има необходимост, ще реагираме - допълни Добромир Карамаринов пред "България Днес". - Ще изпълним всички мерки и предписания. Постарали сме се да няма струпване на атлети при проверките преди старт. Всички ще идват един по един. По трибуните ще има хора, които да следят за спазване на предписаната дистанция. При нас е по-различно. Няма чак толкова публика, както във футбола."


Вече десета година Карамаринов е президент и на Балканската асоциация на атлетическите федерации. 62-годишният ръководител обясни, че са направени промени в календара на структурата. Най-ключовото състезание е Балканиадата за мъже и жени. Тя ще се състои на 19-20 септември в Клуж (Рум).

 

Атлетическият бос призна, че кризата се е отразила много тежко финансово на неговия спорт.

 

"Отлагането на Олимпиадата за догодина беше като ефекта на доминото, направи сравнение Карамаринов. - Световното първенство през 2021 г. отиде година по-нататък и вече съвпада с европейския шампионат. През тази година европейското в Париж беше отменето. Загубите са за милиони заради всички договори със спонсори и телевизионни права."

 

Жесток удар са понесли и самите лекоатлети.
"За тях е много важно как ще устоят, защото всичко това им дойде отведнъж, допълни Добромир Карамаринов. - Те губят година от своите кариери, което е сериозен процент от трудовата им дейност, защото тяхното време на пистата е лимитирано."

 

---Тагове: Добромир Карамаринов, БФЛА, Клубове, Коронавирус
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Българският спорт с отворено писмо до властта

24.11.2020

Карамаринов: Тренировките и състезанията да продължат при строги протоколи

24.11.2020

Обмислят преустановяването на колективните спортни мероприятия у нас

23.11.2020

Купете книга от BGathletic.com, помогнете на сайта

23.11.2020

Напусна ни великанът на спортната журналистика Климент Величков

21.11.2020

Пазете се, купете маски и помогнете на BGathletic.com

20.11.2020

Стара Загора приема Европейското отборно първенство през 2021 г.

20.11.2020

Черен петък на атлетическа екипировка в SportForMe.com

19.11.2020

Все още търсим вашата помощ

18.11.2020

София маратон се гордее с политиката си на нулева толерантност към допинга

18.11.2020


Последни новини Най-четени