Шрифт:

Отказаха молба на руската федерация за отсрочка на допинг глоба

Отказаха молба на руската федерация за отсрочка на допинг глоба
16-06-2020 16:43

Световната атлетика отказа молбата на руската федерация по лека атлетика за удължаване на срока на изплащане на глобата от 5 милиона долара, която беше наложена заради участие на бившето ръководство на организацията във фалшифициране на документи по делото на Данил Лисенко. Това съобщава вестник "Екип".


В неделя вицепрезидентът на руската централа Едуард Безуглов заяви, че са поискали разсрочено плащане на глобата във връзка с кризата, причинена от пандемия от коронавирус.

 

"Потвърждаваме, че е получено искане от руската федерация. Ние отговорихме, че няма да има промяна в санкциите", каза говорителят на Световната атлетика Никол Джефри.


През 2015 година руската федерация беше дисквалифицирана заради множество нарушения на антидопинговите правила, а в последствие суспендирането беше многократно удължено. От 2016-а руските спортисти са принудени да участват на международни състезания с неутрален статус.

До 1 юли руската централа трябва да плати глоба в размер на 5 милиона долара, която беше наложена за фалшифициране на документи по случая във сребърния медалист от световното първенство по лека атлетика в скока на височина Данил Лисенко, който е обвинен в нарушаване на антидопинговите правила. Ако тази глоба не се изплати, руските спортисти няма да могат да участват в международни състезания.

 

---


Тагове: Допинг, Русия, ИААФ
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени