Шрифт:

Другарска среща събра хърделисти за пети път

Другарска среща събра хърделисти за пети път
19-07-2020 10:39

Коронавирус пандемията не попречи на традиционната среща на хърделистите на България. За пета поредна година част от най-именитите състезатели на 110 м с пр. и 400 м с пр. се събраха да споделят спомени и мисли за настоящето и бъдещето на препятствените бягания у нас.

 

Домакин на събитието отново беше ресторантът на хотел „Диана 3“ в София.

 

Дебют в срещата на хърделистите направи финалистът на Олимпийски игри на 400 м с пр. и европейски шампион на 400 м в зала Янко Братанов, както и един от най-добрите треньори на спринт и препятствия в света Христо Гергов, който е бил наставник и на част от бившите атлети на срещата.

 

Традиционно на другарската среща беше действащият президент на българска, балканската и европейската атлетика Добромир Карамаринов, който е участвал с успех в дисциплината 400 м с препятствия (личен рекорд 52.40).

 

Сред бившите хърделисти на култовата среща бяха и рекордьорът на България на 60 м с пр. в зала и на 110 м с пр. Живко Виденов, вицешампионът на Европа на 60 м с пр. в зала и бивш национален рекордьор Пламен Кръстев, главният секретар на ММС – Асен Марков (участник на Олимпийските игри в Барселона 1992), действащите треньори Руслан Грозданов, Димитър Гушев, Димчо Ников и Любомир Калчев, президентът на най-големият атлетически клуб в България – КЛАСА – Пламен Нягин, Илия Илиев, Емил Калоянов и Георги Георгиев.

 

 

---


Тагове: Живко Виденов, Пламен Кръстев, Добромир Карамринов, 110 м с пр., 400 м с пр.
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени