Шрифт:

Спорт в манастир

Спорт в манастир
20-07-2020 16:49

#BeActive уикенд се проведе в Църногорския манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян”, организиран в партньорство от ръководството на манастира и игумена на Гигинския манастиротец Никанор, Неделно училище към храм "Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА), Изправителна гимнастика #Class4YourBack и Асоциация за развитие на българския спорт.

 

Над 50 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на прекрасни летни емоции, множество спортни и обучителни активности.

 

В рамките на събитието беше представен проект „Back2Track”, който Асоциация за развитие на българския спорт координира и има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубовеимат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност.

 

Проектът има за цел да намери начин за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт заедно със спортни програми за професионални спортисти.

 

През май 2019 България беше домакин на детско състезание по лека атлетика, в което взеха участие деца от Хърватска и Белгия, а основен организатор на събитието бе клуб по лека атлетика КЛАСА, който е партньор в проект Back2Track, съ-финансиран по програма „Еразъм+“.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени