Шрифт:

Хванаха с допинг победителите от Софийския маратон

Хванаха с допинг победителите от Софийския маратон
Снимка: btvnovinite.bg
18-11-2020 10:17

Победителите в маратона на София тази година Юсеф Сбаи (Мар) и Виктория Хапилина (Укр) са със спрени права заради употребата на забранения синтетиченанабол еритропоетин (ЕПО). Това съобщиха от Athletics Integrity Unit, новото тяло в световната атлетика, което се занимава с употребата на забранени вещества.

 

Сбаи се явява и победител в маратона на Варна на 7 ноември, който се състоя няколко седмици след Софийския. По време на маратона на София на 11 октомври Сбаи и сънародникът му Радуан Нуини финишираха заедно ръка за ръка с рекорд на тресето от 2.13:03 часа.

 

Хапилина също подобри най-доброто постижение на маратона с изключителното време от 2.27:59 часа. След нея се наредиха кенийките Джабет Наом и Синтия Косгей.

 

Датите, на които обаче Сбаи и Хапилина са дали положителните проби за ЕПО са през ноември – съответно 16-и и 13-и. Това означава, че най-вероятно двамата няма да изгубят победите и резултатите си от бяганията в България. Предстои да стане ясно с каква продължителност и от кога ще бъдат наказанията на двамата атлети.

 

---


Тагове: Софийски маратон 2020, Допинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени