Шрифт:

Стара Загора приема Европейското отборно първенство през 2021 г.

Стара Загора приема Европейското отборно първенство през 2021 г.
20-11-2020 10:33

Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига) през 2021 г.

 

По програма състезанията трябваше да се състоят в Латвия, но от там отказаха първенството, защото няма да могат да се подготвят заради пандемията от коронавирус. Европейската атлетика направи нов избор и той беше спечелен от Стара Загора. Така, след 2015 г. градът отново ще приеме престижното състезание.

 

„Радвам се, че България и Стара Загора отнова са домакин на състезание от този ранг, както беше преди пет години. Пожелавам успех на българския отбор“, коментира Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика.

 

Участие в стартовете на 19-20 юни 2021 г. на стадион „Берое“ ще вземат отборите на България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Русия (ако правата й бъдат възстановени), Словакия и Словения.

 

„За мен, за клуба, за Стара Загора и спортната ни общественост е голяма чест отново да сме домакини на Европейското отборно първенство, заяви Иван Колев, президент на СКЛА Берое. - Спомените ни от последното ни домакинство през 2015-а са отлични и поради факта, че след изключителното представяне на българския отбор, той спечели промоция за Първа лига. Надяваме се това да се получи отново. Самият формат на европейското отборно първенство предизвиква атлетите ни да не участват само за себе си, а предимно за отбора и България. Имаме добър опит в организацията на състезания от този ранг и ще се радваме през 2021 г. Стара Загора да бъде атлетическата столица на България. За нас като домакин отговорността е още по-голяма, защото приемаме това състезание при президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов."

 

---


Тагове: ЕОП 2021
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени