Шрифт:

Осем лоши навика, които убиват метаболизма ви

Осем лоши навика, които убиват метаболизма ви
26-11-2020 14:53

Може би сте чували, че метаболизмът се забавя с напредване на възрастта.

 

Според проучвания остаряването е свързано с прогресивно спадане на основната метаболитна скорост на тялото, но не само то е причината. Защото има много ежедневни навици, които могат да го забавят още повече.

 

Добрата новина е, че има как да коригирате това. Просто се опитайте да следвате по-долните съвети и ще усетите как метаболизмът и енергията ви се подобряват.

 

Консумацията на питателна закуска винаги е добър начин да започнете деня си. Тъй като метаболизмът спада по време на сън, яденето може да го събуди и да ви помогне да изгорите повече калории през деня.

 

Според медицинския център на Университета Ръш, когато закусите, казвате на тялото си, че през деня ще получи още калории. Ако не хапнете сутрин, за него това е знак да се пази и да пести калории.

 

Но и закуската има значение. Забравете за поничките и кроасаните и изберете пълнозърнест хляб с яйце и авокадо или кисело мляко с горски плодове и овесени ядки.

 

От колата – в офиса. Това е ежедневието на много от нас, а заседналият начин на живот е основна причина за забавяне на метаболизма. Не всеки има възможност да ходи през деня, но ако слезете няколко спирки по-рано или използвате обедната почивка за клас по аеробика, тялото ви ще ви бъде благодарно.

 

Или пък отделете час след работа, за да минете през фитнеса. Няма невъзможни неща, въпрос на правилна организация и малко компромис е да намерите време за тренировка.

 

Когато спортувате, е важно да приемате достатъчно протеин, защото той подхранва мускулите и засища, което е важен компонент за поддържане на здравословно тегло. Ако консумирате по-малко протеин, може да имате проблеми с изграждането или поддържането на мускулна маса, което води до по-бавен метаболизъм.

 

Също така протеинът изисква повече енергия, за да се разгради спрямо въглехидратите или мазнините, така че ще изгорите повече калории по време на храносмилането.

 

Profit.bg

 

---


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени