Шрифт:

12 пробягаха виртуално Софийския маратон

12 пробягаха виртуално Софийския маратон
14-12-2020 12:50

12 лекоатлети се възползваха от допълнителната опция и пробягаха виртуално тазгодишния Wizz Air София маратон.

 

Поради здравните мерки и затрудненията в пътуването, организаторите бяха предоставили възможност, който желае, да пробяга класическата дистанция в мястото, където живее или работи, но записан като участник в състезанието в българската столица.

 

12 човека се възползваха от този шанс и изпратиха своите сертификати, че са бягали различни дистанции към актива на софийската надпревара.

 

„В подобна нестандартна година използваме всякакви възможности да не лишим хората от спорта и желанието им да стартират в маратона. Виртуалното бягане също е опция, радвам се, че има атлети, които са се възползвали от нея и сега от организационният комитет изпращаме по куриерска служба на въпросните 12 човека възпоменателните медали за участие. Двама от тях – холандец и испанец, са завършили класическата дистанция 42.195 км, девет са бягали полумаратон или един 10 км. Сред виртуалните участници има атлети от Англия, Германия, Холандия и Испания. Надяваме се догодина ситуацията по целия свят да се нормализира и на 10 октомври, когато е насрочено следващото  издание, всички те да са тук сред нас, заедно с хилядите други участници,“ заяви Даниел Дуков, спортен директор на Wizz Air София маратон.

 

---


Тагове: Софийски маратон 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени