Шрифт:

Удължават ограниченията, още обсъждат мерките при спортистите

Удължават ограниченията, още обсъждат мерките при спортистите
17-12-2020 12:14

Повечето противоепидемични мерки, които са в сила в момента, да не бъдат отменяни преди 31 януари. Това бе предложено по време на брифинг на министъра на здравеопазването проф.д-р. Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Очаква се, ако заповедта бъде приета, да влезе в сила от 22 декември.

 

Все още обаче не е уточнено какви ще са ограниченията при спортистите до 18 години, които от края на ноември насам нямат право да тренират и да участват в състезания.

 

 „Със спортния министър имаме изключително добра комуникация. По отношение на индивидуалните спортове със сигурност ще имаме конкретен текст, който да касае разрешението им. Пак казвам обаче, това го обмисляме. Докато излезе заповедта, продължаваме комуникацията с него“, заяви проф. Ангелов.

 

„Даваме възможност на националните отбори да тренират, но много от тях са затворени. Най-големият проблем на един спортист са контузиите. В момента Министерството на здравеопазването се явява като контузия на българските спортисти. Това ни притеснява. Ние сме длъжници и на българското образование, и на българския спорт, но сме наясно, че за да печелят децата олимпиади, и да печелят българските спортисти, трябва да са здрави“, допълни здравният министър.

 

До 31 януари остават затворени фитнесите, нощните заведения, ресторантите и моловете. В големите търговски центрове ще продължат да работят само банките, аптеките и магазините на телекомуникационните компании. Продължава забраната за провеждането на конференции и конгреси. Ресторантите в хотелите пък ще могат да работят, но при строги ограничения и до 50% от капацитета им.

 

След Нова година учениците от I до IV клас се завръщат присъствено в училищата, докато по-големите ще продължават да се обучават в електронна среда. Очаква се театрите музеите, галериите и кината също да работят, но с до 30% от капацитета си.

 

---


Тагове: Коронавирус, Клубове, ММС
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени