Шрифт:

Какво да ядем при умора

Какво да ядем при умора
20-12-2020 11:11

Съвременният начин на живот изисква човек непрекъснато да бъде във форма и тонизиран – но как да съхраним бодростта на ума и тялото? Диетологът Елена Соломатина дава списък с продукти, които помагат да се поддържа енергията на високо ниво. Ето какво влиза в него:

 

Орехи. В тях има много белтъчини, полезни мазнини, а също така и много важните за здравите нерви и психика витамини от група В и магнезий.

 

Авокадо. Първокласен източник на мазнини и калории, полезни за организма.

 

Черен дроб. Снабдява организма с витамин D, който помага да бъдем активни през целия ден.

 

Морски продукти. Съдържат йод, недостатъка, на който води до отпадналост и оказва влияние върху функциите на щитовидната жлеза.

 

Яйца. Великолепен източник на холин – биологичен невромедиатор, който поддържа мозъчната активност.

 

Зеленини. Употребата на листни зеленчуци насища кръвта с кислород. Освен това защитават организма от процесите на окисление, които предизвикват силна умора и се появяват в следствие на употребата на голямо количество консерванти.

 

Ягоди, малини, къпини, боровинки. Съдържат мощен запас от антиоксиданти и по тази точка никой не може да се сравнява с тях.

 

Продукти-стимулатори. Към тях се отнасят тези, които активират работата на надбъбречните жлези: хрян, кръстоцветни (броколи, карфиол, репички, зеле, брюкселско зеле, китайско зеле), черен пипер, горчив черен шоколад и какао.

 

---


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени