Шрифт:

Трима атлети в Топ 10 на Пловдив

Трима атлети в Топ 10 на Пловдив
23-12-2020 10:17

Трима атлети и всички от тях състезатели в тройния скок бяха избрани в Десетката на най-добрите спортисти на Пловдив за 2020 г. Традиционната анкета беше проведена сред спортните редакции в града.

 

Представителите на Царицата в Топ 10 са Александра Начева, Габриела Петрова и Георги Цонов.

 

Останалите спортисти в Десетката са Ангел Кодинов (каяк), Валерия Ватова (художествена гимнастика), Диана Петкова (плуване), Йосиф Миладинов (плуване), Кристиян Василев (гребане), Цветана Пиронкова (тенис) и Янислав Герчев (джудо).

 

Община Пловдив ще награди отличените спортисти в началото на следващата 2021 г.

 

 

"Въпреки изключително тежката година и относително ограничения спортен календар, състезателите в Пловдив отново показаха, че са сред най-добрите в страната и завоюваха четири квоти за Олимпиадата в Токио. Не може да не отбележим и феноменалното завръщане на Цвети Пиронкова на корта след тригодишно отсъствие по майчинство. А това са успехи, на които трябва да се обръща внимание, защото те продължават славното пловдивско присъствие в историята на българския спорт", заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

 

Веднага след като се върне на работа след изтичане на болничния му заради коронавирсна инфекция, той лично ще награди десетте най-добри спортисти за 2020 година.

 

Традиционният бал тази година беше отменен заради ограниченията, наложени заради усложнената епидемиологична обстановка в страната.

 

 

---


Тагове: Габриела Петрова, Александра Начева, Георги Цонов, Пловдив
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени