Шрифт:

Ремонтират още един стадион в Стара Загора

Ремонтират още един стадион в Стара Загора
Снимка: stzagora.net
07-01-2021 15:50

С писта от шамот и тартан ще разполага тренировъчния стадион на стадион „Берое”. Това стана ясно, след като Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващото съоръжение  на стойност 1 109 217.87 лева без ДДС, които ще бъдат осигурени от Министерство на младежта и спорта, информира stzagora.net.

 

Спортното покритие на първите три коридора e настилка тип шамот, а останали три коридора и „зоната за почивка“ се предвижда да бъдат с тартанова настилка. В сегашния си вид съоръжението е с насипка с дребнокаменна фракция, която е компрометирана и в лошо състояние.

 

„До момента в България няма изградена лекоатлетическа писта в комбинация шамот и тартан. Шамотът е особонно подходящ за спортисти в подготвителния период и за любители на бягането, тъй като е мека настилка и щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло“, разясни ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че ремонтните дейности ще включват между двете настилки да бъде поставен линеен отводнител от полимербетон, който ще поема отводняването на тартановата настилка и няма да позволява отмиването на шамота от трети коридор.

 

Съоръжението за скок дължина, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата. Ремонтните работи включват още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за настилката шамот. Ще бъде изградено и ново ел. захранване за необходимите уреди на поливната система.

 

Основният стадион "Берое" беше основно ремонтиран преди няколко години и вече посрещна няколко големи първенства по лека атлетика, като европейски отборен и балкански шампионат. Обновяването на тренировъчната писта, намираща се в непосредствена близост до основния стадион, ще даде възможност за домакинства на състезания от още по-голям ранг.  

 

---


Тагове: Стара Загора, ММС
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Европейската атлетика заседава в София

20.01.2021

Вижте заявените участници за НШ под 18 г.

19.01.2021

Дарко Тим с европейска екологична мисия

19.01.2021

Подкрепата ви все още ни е нужна

19.01.2021

Габриела Петрова: Храненето и тренировката са еднакво важни за спортиста

18.01.2021

Пловдивчанин подобри национален рекорд на 200 м

16.01.2021

Пламена Миткова оглави световната ранглиста за девойки

16.01.2021

Резултати от турнир Академик

16.01.2021

Тихомир Иванов откри сезона с победа

16.01.2021


Последни новини Най-четени