Шрифт:

250 атлети дават началото на годината на турнир Академик

250 атлети дават началото на годината на турнир Академик
Двигателят на турнир Академик - Христо Стоянов, позира с медалте и купата за 50-ото издане на състезанието.
14-01-2021 13:11

С 250 атлети от четири държави ще се проведе 50-ият турнир по лека атлетика „Академик”. Организаторите от Академик-София не успяха да проведат състезанието само веднъж в историята му, когато календарът се провеждаше в Добрич. Историята на турнира обаче го прави най-стария в Европа в зала. Състезанието е в събота, 16 януари с наччало на програмата от 16:00 часа в столичната зала „Асикс Арена”.

 

Заявките за турнира са били в пъти повече, но форматът на надпреварата допуска 250 атлети. Състезатели на 67 клуба от цялата страна, както и представители на Сърбия, Гърция и Кипър, ще участват в 19 дисциплини. Предвидени са и пет за подрастващи - деца, родени 2009-2010 г., ще бягат 60 м, а 200 м ще има за момчета под 16 г., юноши и девойки под 20 г.

 

За първи път в програмата ще бъде включена и атрактивната и вече олимпийска дисциплина – смесена щафета 4х400 м (двама мъже и две жени).

 

Медалите за призьорите са специално изготвени в Испания. Състезателите, постигнали най-доброто постижение при мъжете и при жените, оценено по сравнителната таблица Световната атлетика ще бъдат  наградени с Купата на турнира и специална награда.

 

Турнир „Академик” ще се проведе според всичкчи противоепидемични мерки, които са събрани в правилник от 20 точки, който може да видите – ТУК

 

За съжаление, поради епидимиологичната обстановка публика няма да се допуска.

 

Кои от елитните ни атлети ще участват на турнир "Академик" вижте - ТУК

 

---


Тагове: Турнир Академик 2021
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени