Шрифт:

Николай Антонов-Таланта: Победата над алкохола и дрогата е по-ценна от световната титла

Николай Антонов-Таланта: Победата над алкохола и дрогата е по-ценна от световната титла
14-01-2021 15:20

С минимални доходи и без работа живее световният шампион в спринта на 200 метра Николай Антонов-Таланта. Легендарният лекоатлет продължава да има сериозни финансови проблеми, но е щастлив от най-голямата победа в живота си - отказването на алкохола и наркотиците, пише "България Днес".

 

От 2 години и 10 месеца Таланта е чист и се чувства прероден, след като успя да се откаже от пороците, заради които можеше дори да загуби живота си. След оттеглянето си от спорта Антонов преживя серия от трудни моменти, като на два пъти дори стигна до опит за самоубийство, беше арестуван и за кражба. Сега той живее втори живот и е истински щастлив въпреки материалните си проблеми.

 

"Нямам пари и работа, но не се предавам - казва световният и европейски шампион пред "България Днес". - Имам си проблеми, но най-важното е, че съм чист и здрав. Отказването от алкохола и наркотиците е по-ценно от световната ми титла."

 

За най-бързия бял мъж на планетата място в българската лека атлетика няма. Таланта се надява да започне работа в някоя школа, но до момента не получава подобен шанс. След края на кариерата си той претърпява няколко операции, има проблеми с крака и не може да упражнява тежка физическа дейност.

 

"Надявам се да имам постоянен доход и опитвам различни варианти, но засега нямам голям успех. Не мога да вдигам тежко и не ставам за физическа работа в строителството например. Мога евентуално да работя като шофьор, но имам глоба на мое име, която първо трябва да се плати, а аз нямам тази възможност."

 

В момента 52-годишният Антонов живее в родния си Разград заедно с майка си. Единственият му сигурен доход е инвалидната пенсия, която от тази година е в размер на около 400 лева.

 

"Оправям се - казва Таланта. - Градът и районът ни са много бедни. Няма работа, но и разходите са по-малки. Бях за няколко месеца в София на квартира в Студентски град, но не успях да си намеря работа и се прибрах в Разград. Нямаше как повече да плащам наема."

 

Антонов няма голям късмет и в любовта. Той има дъщеря, но от дълги години е разделен с майката на детето си. В последните години преживява две връзки, но и те се оказват неуспешни.

 

"В близките три години едва ли ще имам нова приятелка", казва легендата.

 

Една от неговите мечти е да има собствен дом. Антонов разполага с местенце край София от няколко декара.

 

"Достатъчно ми е да имам някоя сглобяема къщичка, те не са толкова скъпи", казва шампионът, за когото никой в българския спорт не се сеща.

 

---


Тагове: Николай Антонов
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Започна модернизацията на стадиона за хвърляния в НСА

01.03.2021

Марк Славов над всички в копието

28.02.2021

Отличен резултат за Михаела Петкова

27.02.2021

Треньорката Станка Златева: Радвам се на родители, които карат децата си да работят

26.02.2021

Стартови списъци за НШ по хвърляния

26.02.2021

Обявиха състава ни за европейското първенство в зала

25.02.2021

Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското

25.02.2021

Победа с рекорд за Ценов, още два бронза за българите в Белград

25.02.2021

Трибоят става четирибой от 2022 г.

24.02.2021


Последни новини Най-четени