Шрифт:

Дарко Тим с европейска екологична мисия

Дарко Тим с европейска екологична мисия
19-01-2021 13:27

Една от най-бързо развиващите се школи за лека атлетика в София – Дарко Тим започна работа по европейски проект за опазване на околната среда. Клубът е част от кампанията „Let’s warm up the climate for sport“, в която са включени още спортни организации от Испания, Гърция и Румъния.

 

Партньорите в проекта имат за цел да стимулират физическата активност и да насърчат опазването на околната среда. По време на кампанията Дарко Тим ще организира тренировки и състезания под наслов „Здрав дух в здраво тяло в здравословна среда“.

 

„В нашата школа винаги сме приемали опазването на околната среда като основна мисия в дейността си. Често говорим с децата за необходимостта от разделно събиране на отпадъци, включваме в тренировките „плогинг“ активности и държим нашите атлети да използват бутилки за многократна употреба по време на заниманията си в школата“, каза Гергана Петкова от екипът на Дарко Тим.

 

По време на „Let’s warm up the climate for sport“ ще се проведат четири срещи, на които ще се обменят добри практики между партньорите с цел да се разработят иновативни стратегии, които да мотивират хората да бъдат по-физически активни и да достигнат положителен баланс в комбинацията от физическо и психическо благосъстояние в здравословна и вдъхновяваща среда.

 

Инициативата е финансирана по програма ERASMUS+ Sport на Европейския съюз, а координатор е испанската организация за спорт и екология EquiS Equilibri Sostenible, а освен „Дарко Тим“ в кампанията участват още гръцкият олимпийски център и университета в Галац (Румъния). Повече на проекта може да прочете тук: (www.equilibrisostenible.eu/projects.html).

 

---


BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Марк Славов над всички в копието

28.02.2021

Отличен резултат за Михаела Петкова

27.02.2021

Треньорката Станка Златева: Радвам се на родители, които карат децата си да работят

26.02.2021

Стартови списъци за НШ по хвърляния

26.02.2021

Обявиха състава ни за европейското първенство в зала

25.02.2021

Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското

25.02.2021

Победа с рекорд за Ценов, още два бронза за българите в Белград

25.02.2021

Трибоят става четирибой от 2022 г.

24.02.2021

Пушене и спорт - съвместимо ли е или не

24.02.2021


Последни новини Най-четени