Шрифт:

Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейскотоФинал на 60 м на предстоящото европейското първенство в зала в Торун (Пол) през март е следващата цел пред Инна Ефтимова. Това призна самата лекоатлетка по време на гостуването си в Студио СПРИНТ.
 
„Моята цел там от самото начало е финал. Това искам за себе си и смятам, че имам сила за това“, сподели тя.
 
Инна на няколко пъти подобрява личния си рекорд за сезона на 60 м, а преди броени дни се пребори и за титлата в тази дисциплина на Балканиадата в Истанбул.
 
„Щастлива съм. Моята цел беше да спечеля титлата и я изпълних. Радвам се, че бях там и изживях тази хубава емоция отново да съм на най-високото стъпало. В олимпийска година сме, всички състезатели са на едно много сериозно ниво, така че тази година конкуренцията е и по-силна. Радвам се, че успях да се наложа, въпреки нея. Самото състезание протече доста гладко, нямаше никакви проблеми за мен и мисля, че българският отбор се представи доста добре“, заяви лекоатлетката.
 
Тя коментира и предстоящите Олимпийски игри в Токио и шансовете си за участие: „Смятам, че новата система на класиране е по-справедлива спрямо всички атлети. Тази година олимпийските нормативи са най-силните, откакто се провеждат Олимпийски игри. Трябва да има и втори вариант, от който атлетите да се възползват, за да участват в тях. В момента по ранкинг имам право да участвам, надявам се до края на квотите да имам и норматив, за да съм по-сигурна.“

 


Инна се радва, че още от малка родителите й плътно я подкрепят във всичко, като според нея, това е много важно за всеки млад спортист.
 
„Имаме достатъчно талантливи деца и го виждам всеки ден в залата. Надявам се в тези времена, в които живеем, да не бъдат изкушени от други дейности, защото спортът изисква страшно много усилия и отдаденост. Смятам, че точно изкушенията са проблемът. Днес децата имат толкова много други неща, с които да се занимават, а спортът в никакъв случай не е нещо лесно. Тази отдаденост и непрекъснатите усилия всеки ден да си на определено ниво – не всеки може да се справи с това нещо“, заяви тя.
 
Какво още каза Инна Ефтимова за представянето си през сезона до момента, какво мисли по темата с ваксините при спортистите, как поддържа добра форма и как успява да съчетава спорта и рисуването - гледайте във видеото - ТУК


ВИДЕО - ТУК

 

---


Тагове: Инна Ефтимова, Студио СПРИНТ
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Бивш служител на ЕС Медиа бе избран за народен представител

13.04.2021

Инна Ефтимова между Олимпиадата и рисуването - видео

12.04.2021

Рекорд при жените вкара Маратон Стара Загора в Топ 5 на Европа за сезона

11.04.2021

Храните, които изгарят мазнините

10.04.2021

13 любопитни факта за бягането

08.04.2021

Можете да помогнете на BGathletic.com

08.04.2021

България ще се включи в Wings for Life World Run за пети път

07.04.2021

Възстановяване като на професионалист

05.04.2021

Как да извлечем предимство от Winbet бонус за спортни залози

02.04.2021

Ползите от бягането за жените

01.04.2021

BGathletic.com все още има нужда от вашата помощ

31.03.2021


Последни новини Най-четени