Шрифт:

Двама атлети в Топ 3 за Студент на годината

Двама атлети в Топ 3 за Студент на годината
02-03-2021 11:54

Двама атлети Християн Стоянов и Никол Андонова, бяха избрани в Топ 3 в категория „Спорт“ в 14-ото издание на „Студент на годината“. Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети. Церемонията се състоя в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

Победител в категория „Спорт“ стана възпитаничката на Национална спортна академия „Васил Левски“ Виктория Филипова, която е сребърна медалистка от световно първенство по карате шотокан до 21 г. в Карлови Вари (Чех). Виктория благодари на всички допринесли за нейните успехи и добави: „Не спирайте да преследвате мечтите си, защото в даден момент те стават реалност“.

 

На второ място се класира световният шампион на 1500 м за хора с увреждания от 2019 г. Християн Стоянов (Софийски университет „Св. Климент Охридски). Третото място зае Никол Андонова от Университета за национално и световно стопанство, която е национална рекордьорка на 100 м с пр. за девойки под 18 г. и участник на световни, балкански първенства и Европейски игри.

 

Победителите във всички 14 категории са излъчени от жури, което включва експерти в различните области на образованието.

 

---


Тагове: Християн Стоянов, Никол Андонова
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени