Шрифт:

Готов е стадионът за световното първенство в Орегон

Готов е стадионът за световното първенство в Орегон
06-04-2021 10:30

Град Юджийн в щата Орегон ще бъде домакин на световното първенство за мъже и жени през 2022-а година, а организаторите представиха фантастичното атлетическо съоръжение.

 

Легендарният стадион „Хайърд фийлдс“ е построен през 1919-а и през годините е ставал свидетел на стотици атлетически подвизи. От там тръгва кариерата на треньора Бил Бовърман, който е един от основателите на най-известната спортна марка в света – „Найки“. Стадионът бе затворен за основна реконструкция през 2018-а година.

 

Световното първенство трябваше да се проведе през тази година, но поради преместването на Олимпийските игри в Токио от 2020-а към 2021-а година, най-голямото атлетическо състезание под шапката на Световната атлетика се премести през 2022-а.

 

Организаторите вече са готови с модерното съоръжение, което прие първото си състезание на 2-3 април.

 

В новото портфолио на комплекса впечатлява основният стадион, оборудван със загряващи площи за всички видове дисциплини, както и с театър, фризьорски салон, фитнес център, басейни и всичко необходимо за атлетите и феновете.

 

В залата към стадиона има писта за загряване и зона за дълги хвърляния и скокове, както и допълнителни 280 метра с тартан в специален коридор, което дава допълнително пространство за тренировка.

 

Трибуните са за 12 500 зрители, но с допълнителни трибуни капацитетът става 25 000. Покривната конструкция включва 76 извити, извисяващи се дървени подпори, изработени от ела, които добавят традициите на Орегон и американския северозапад.

 

Списание "Атлетика"

 

---


Тагове: СП 2022
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени