Шрифт:

Организаторите на Токио 2020: Олимпийски игри ще има

Организаторите на Токио 2020: Олимпийски игри ще има
16-04-2021 12:21

Oрганизаторите на Летните олимпийски игри в Токио не обмислят вариант да отменят отново най-голямото спортно събитие и искат да го проведат, като вземат всички мерки за сигурност на фона на пандемията от коронавирус. Това каза ръководителят на организационния комитет Сейко Хашимото.

 

"Не обмисляме отмяна на Игрите. Ние се фокусираме върху мерките за сигурност и състезанията", заяви тя, коментирайки изявление на Тошихиро Никай, генерален секретар на управляващата в Япония Либералнодемократическа партия. Вчера той заяви, че не е изключена възможността за отмяна на Летните олимпийски и Параолимпийски игри, ако пандемията се влоши.

 

Японското правителство ще се подготви внимателно за Олимпийските игри в Токио, за да предприеме всички мерки за сигурност на фона на пандемията и да избегне отмяна на състезанието. Това коментира министър Тамайо Марукава, който отговаря за Олимпийските и Параолимпийските игри.

 

"Приемам това изявление като подтик към действие. Ще работим за една безопасна и надеждна Олимпиада, за да не се случи отмяната на Игрите", каза тя.

 

Организаторите обмислят да увеличат честотата на тестване на спортистите за коронавирус и планират да правят такива тестове ежедневно, добави Марукава.

 

"Някои страни могат да ваксинират спортисти, а други не. Ще провеждаме безопасни състезания и очакваме състезатели от всички страни. Сега разглеждаме подробно възможността за провеждане на ежедневни тестове", каза министърът.

 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено с една година и ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021-а.

 

На 20 март организаторите взеха окончателното решение Олимпийските игри да се проведат без чуждестранни фенове. Въпросът за ограничаване на присъствието на японски зрители на спортни обекти ще бъде разгледан по-късно.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени