Шрифт:

Тихомир Иванов и Карин Околие се включват в бягането Wings for Life

Тихомир Иванов и Карин Околие се включват в бягането Wings for Life
27-04-2021 11:01

Редица известни личности приеха за своя каузата на фондация Wings for Life и организираното световно бягане Wings for Life World Run. Всички те приемат за своя мисия уврежданията на гръбначния мозък да станат напълно лечими.

 

Певецът Орлин Павлов, водещите Део и Митко Павлов, участничката на три Зимни олимпийски игри – Антония Григорова, и рекордьорката за най-бързо преминаване на трасето Ком-Емине - Мария Николова с радост приеха да бъдат едни от посланиците на каузата. Към тях се присъединяват българските Red Bull атлети – парапланеристът Веселин Овчаров, кайт-сърфистът Никола Абаджиев и олимпийската надежда в скока на височина – Тихомир Иванов.

 

Спринтьорката Карин Околие, основателите на фондация GLAS (Gays and Lesbians accepted in society) - Симеон Василев и Димитър Богданов, председателката на Bilitis Foundation, бореща се за правата на ЛГБТИ обществото в България – Лилия Драгоева, както и много други се присъединяват в каузата да намерим лек за хората, претърпели гръбначно-мозъчни травми.

 

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно, независимо къде по света се намират. Бяганията започват точно в 11:00 часа UTC (14:00 българско време) на 9 май, което означава, че Wings for Life World Run се провежда едновременно в десетки държави по цялото земно кълбо.

 

Благодарение на специално създаденото за събитието приложение Wings for Life World Run App пък, всеки може да бяга за каузата дори да се намира далеч от организирано бягане, като резултатът му ще бъде включен в генералното класиране сред всички участници по света.

 

В София всички ние ще можем да бягаме за каузата с отбора на Run BG на 9-ти май в Борисовата градина. Илиян Лазаров, създател на Run BG, е също едно от лицата, които подкрепиха каузата на фондацията Wings for Life и които активно помагат мисията ѝ да бъде разпространена сред повече хора.

 

За фондация Wings for Life/ „Крила за живот“:

 

Wings for Life / „Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос - Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

 

„Крила за живот“ финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени