Шрифт:

Ежедневни тестове за спортистите в Токио

Ежедневни тестове за спортистите в Токио
28-04-2021 15:47

Японското правителство потвърди плана да задължи спортистите да си правят тестове за коронавирус ежедневно по време на Олимпийските и параолимпийските игри в Токио.

 

Решението е обявено по време на правителствено заседание за мерките срещу разпространението на инфекцията. Освен самите спортисти, ежедневни проверки очакват и всички други участници в Игрите, които са в пряк контакт с тях. Все още не е уточнено как точно ще се случи всичко това.

 

Освен това японското правителство предлага на всички, които ще пристигнат на Олимпийските и параолимпийските игри от чужбина, да бъде забранено използването на обществен транспорт. За пътуване ще се използват само специални превозни средства. Както беше съобщено по-рано, графикът на тестовете ще зависи от програмата на състезанията. В този случай, директно в деня на определено състезание, спортистите могат да бъдат освободени от тестване. Според предварителните правила на състезанието, които бяха публикувани от Международния олимпийски комитет, спортистите ще трябва да се явяват на тест поне веднъж на всеки четири дни. Организаторите обаче решиха да направят тестовете по-чести, за да засилят мерките срещу разпространението на нови щамове на КОВИД-19.

 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено с една година и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а. На 20 март организаторите взеха окончателното решение Олимпийските игри да се проведат без чуждестранни фенове. Въпросът за ограничаване на присъствието на японски зрители на спортни обекти ще бъде разгледан по-късно.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени