Шрифт:

Игрите все още заплашени да са без публика

Игрите все още заплашени да са без публика
29-04-2021 07:50

Организаторите на Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио очакват да позволят на местните фенове да посещават спортните обекти, но все още не е изключена възможността състезанията да се проведе изцяло без зрители. Това съобщи на пресконференция шефът на организационния комитет Токио 2020 Сейко Хашимото.

 

"Готови сме да бъдем домакини на Игрите без зрители, но се надяваме, че възможно най-много фенове ще могат да ги видят на живо. Трудно е обаче да си представим пълни стадиони предвид настоящата ситуация", каза тя.

 

Хашимото също така добави, че решението за провеждането на Игрите без зрители може да бъде взето например в случай на прекалено голям натиск върху медицинската система в Япония. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено с една година и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

 

На 20 март организаторите взеха окончателното решение Олимпийските игри да се проведат без чуждестранни фенове. Решението за допускането на японски зрители трябва да бъде взето през юни в зависимост от ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени