Шрифт:

Себастиан Коу: Атлетическите състезания остават без публика

Себастиан Коу: Атлетическите състезания остават без публика
01-05-2021 17:26

Атлетите ще продължат да се състезават пред празни стадиони заради пандемията от COVID-19, заяви президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

 

Заради глобалната пандемия много от спортните форуми през миналата година бяха отменени, а тези, които се проведоха, се състояха пред празни трибуни. И през 2021 г. атлетическите състезания продължават да се провеждат без публика. Така ще бъде и на световното първенство за щафети в полския град Силезия, което започва тази вечер.

 

“Спортът трябва да продължи и ето защо ние организирахме това състезание. Все още не можем да позволим атлетически фенове на стадионите заради пандемията, която причини хаос в целия свят”, сподели Коу в Полша.

 

Той коментира и факта, че много държави решиха да не участват в Полша заради различни рестрикции за пътуване.

 

“Наясно сме, че много спортисти биха искали да се състезават, но някои от страните са блокирани, а други имат консултации за пътуване поради пандемията.

 

Нашите очаквания са, че през следващата година до този момент всичко ще се нормализира, така че всеки да може да се наслаждава на спорта по целия свят“, добави той.

 

Той също така каза, че Световната атлетика трябва да създаде състезания и да накара спортистите да се върнат към тренировките, тъй като атлетите се стремят да се класират за Олимпийските игри в Токио.

 

Източник: sportal.bg

 

---


Тагове: Себастиан Коу
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени