Шрифт:

Ичияма и Кипкоеч - най-бързи в тестово бягане в Сапоро

Ичияма и Кипкоеч - най-бързи в тестово бягане в Сапоро
06-05-2021 10:39

Японката Мао Ичияма и кениецът Хилъри Кипкоеч спечелиха тестовото олимпийско състезание за маратона за Игрите в Токио. Надпреварата, която бе на половината от традиционната дистанция се проведе в Сапоро. Ичияма си осигури победата с 1:08:28 часа. Само на 4 секунди зад нея се нареди нейната сънародничка Мизуки Мацуда, а трета финишира Аюко Сузуки с 1:08:53 ч. Германката Катарина Щайнбрук, една от шестимата чуждестранни атлети в състезанието, остана четвърта с 1:10:43 ч. 

 

При мъжете победата бе за кениецът Кипкоеч с 1:00:46 ч. Втори финишира неговият сънародник Симон Кариуки с 1:01:11 ч, а третото място зае представителят на домакините Шин Кимура с 1:01:46 ч. 

 

Веднага след състезанието президентът на Световната атлетика Себастиан Коу похвали организаторите за работата. Той заяви, че японците са се справили перфектно както по оперативната работа около полумаратона "Сапоро Чалъндж 2021". "Организационният комитет показа не само способностите си да организира състезание, а и да се справи с всички нужни протоколи срещу COVID-19", каза Коу.

 

Всички участници в проявата, включително служители и журналисти, трябваше да мерят температурата си всеки ден и да попълват въпросник, свързан със здравното им положение. Това се случваше дори през мобилно приложение или на хартия.

Полумаратонът обаче бе проведен без зрители.

"Всички, най-вече спортистите, се надяваме състезанията в Токио 2020 да бъдат проведени с публика. Ако това обаче не бъде възможно, Олимпиадата пак ще бъде проведена и пак ще бъде страхотна. Нека не забравяме, че спортистите вече привикнаха донякъде с празните трибуни", продължи Коу. - Всяка спортна федерация е напълно посветена на работата по противоепидемичните протоколи. Не само за да пазят себе си и атлетите си, а и за да защитават местното население".Тагове: Себастиан Коу
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени