Шрифт:

Алисън Филикс се завърна със силен резултат на 200 м

Алисън Филикс се завърна със силен резултат на 200 м
10-05-2021 12:42

Бягайки пред погледа на дъщеря си, носителката на девет олимпийски медала Алисън Филикс направи силно първо бягане на 200 метра за годината. Тя спря хронометъра на 22.26 секунди и остана само на 0.06 зад победителката Габи Томас, докато Лина Ърби бе трета с 22.27. "Радвам се, че съм отново на пистата. Днес е специален ден (Ден на майката), така че просто исках да бягам и да се забавлявам", заяви Алисън Филикс, която гони място на пета Олимпиада.

 

Световният шампион на 200 метра Ноа Лайлс, който е фаворит за олимпийската титла в Токио, изоставаше в по-голямата част от спринта на по-дългата дистанция, но намери енергия и на финалната права изпревари сънародника си Кени Беднарек в последните пет метра. Лайлс завърши за 19.90 секунди - с 0.04 сек пред Беднарек, а Джерем Ричардс остана трети с 20.20. "Не искам винаги да използвам най-силните ми страни в бягането за окончателна победа (скоростта в края), а се старая понякога да работя и върху по-слабите. Днес обаче трябваше просто да си свърша работата и го направих", каза победителят.

 

Уайд ресийвърът от НФЛ Ди Кей Меткалф пък реши да пробва късмета си в спринта на 100 метра, след като през изминалия сезон стана хит не само с ултра продуктивната си игра в атака за Сиатъл Сийхоуйкс, а и с един зрелищен защитен плей, който "разби" интернета. Той догони съперник след 90-ярдов интерсепшън и го спря току пред енд зоната на отбора си. Меткалф си заслужи уважението на лекоатлетите с 10.37 секунди на 100 метра, но това време бе едва 15-о от общо 17 стартирали спортисти и за него остава да се съсредоточи върху предстоящия сезон 2021 в НФЛ.

 

Победителят в късия спринт бе Крейвън Гилеспи с 9.96 секунди. Ша′Кари Ричардсън пък записа 10.74 и оглави чарта при дамите. Зад нея завършиха Джавиан Оливър и Мролаке Акиносун.

 

В Сан Антонио бе поставено и най-добро време за сезона на 400 метра с препятствия. Рай Бенджамин завърши за 47.13 секунди, но отсече, че може и трябва да бъде още по-бърз. "Имам още много работа. Усетих, че пропуснах няколко крачки, а и дори в голяма част от състезанието изоставах. Спечелих с по-добра физическа подготовка", каза той.


Тагове: Алисън Филикс, Ноа Лайлс, Крейвън Гилеспи, Рай Бенджамин
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени