Шрифт:

40 японски градове отказаха да приемат олимпийци

40 японски градове отказаха да приемат олимпийци
14-05-2021 17:02

Десетки японски градове се отказаха от планове да приемат олимпийски спортисти на фона на четвърта вълна от пандемията от коронавирус, пише вестник "Никей".

 

40 от над 500 града, регистрирани като домакини на чуждестранни състезатели, са решили да не приемат спортисти за тренировъчни лагери и културен обмен преди олимпийските игри, съобщава вестникът, позовавайки се на правителствен източник.

 

Нежеланието на някои градове да приемат спортисти, което обикновено се приема за гордост за общностите извън Токио, е пореден признак на дълбоко безпокойство в Япония относно домакинството на Игрите на фона на пандемията.

 

Олимпийските игри в Токио 2020 бяха отложени миналата година и са планирани да се проведат от 23 юли до 8 август, въпреки нарастването на заразените и извънредно положение в японската столица.

 

Други региони, които планират да приемат спортисти, също са затруднени, включително източната префектура Чиба, където отборът на САЩ по лека атлетика трябваше да има тренировъчен лагер. От префектурата съобщи, че американците са се отказали от тези планове.

 

Губернаторът на Чиба Тошихито Кумагай каза, че префектурата не може да гарантира болнични легла за спортистите, които не би трябвало да имат преференции при лечението.

 

Широ Хасегава, служител в град Окуизумо, каза, че не е възможно властите да приемат хокейния отбор на Индия за подготвителен лагер.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени