Шрифт:

Спортното министерство застана зад Стефка Костадинова

Спортното министерство застана зад Стефка Костадинова
18-05-2021 14:11

Министерството на младежта и спорта застана зад Стефка Костадинова по повод обвинението на шведския журналист Патрик Аквал, че великата българска лекоатлетка е била “натъпкана с допинг” през 1987 година, когато на световното първенство в Рим постави ненадминатия и до днес световен рекорд в скока на височина при жените от 209 сантиметра.

 

Шведът отправи тежките думи в телевизионно предаване, а в позиция до медиите Костадинова обяви, че заради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата така и ще потърси правата си в съда.

 

“Министерството на младежта и спорта изразява категоричната си подкрепа към една от най-знаменитите лекоатлетки на всички времена - олимпийската шампионка Стефка Костадинова и ненадминатия вече 34 години поставен от нея рекорд в света от 209 см в скока на височина и осъжда всякакви нелепи лъжи, свързани с това постижение.

 

Всички твърдения, с които се прави опит да се петни името на голямата ни спортистка и на България, са абсолютно несъстоятелни и са в противоречие с етиката в спорта.

 

Недопустимо е по този начин да се поставя негативен отпечатък върху спортните постижения, достигнати с огромен труд и воля за победа и върху името на една голяма спортистка, каквато е българката Стефка Костадинова.

 

Тя е доказала в годините, че е легенда в световния спорт, за което през 2012 г. бе приета в Залата на славата на световната атлетика. България се гордее с нейната олимпийска титла в скока на височина от Атланта 1996 г., със сребърния й медал от Сеул през 1988 г. и с поставения от нея световен рекорд от 209 см от Рим 1987 г.

 

Вярваме, че спортната общност в световен мащаб няма да допусне да се петни името на България и на една голяма спортна звезда, каквато е българката Стефка Костадинова”, се казва в позицията на ММС.

 

---


Тагове: Стефка Костадинова, ММС
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени