Шрифт:

Представиха екипа на спортния министър

Представиха екипа на спортния министър
20-05-2021 16:48

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов представи пред медиите своя екип от професионалисти и приоритетите в работата на Министерството на младежта и спорта (ММС) по време на неговия мандат. 

 

Заместник-министър с ресор „Младеж“ е Валентин Гичев, който ще отговаря и за спорта за всички и спорта за учащи. Росен Барчовски ще администрира елитния спорт, а главен секретар на ММС е Александър Георгиев.

 

„Първата и основна цел пред мен и моя екип е обезпечаването на българските олимпийци и на състезателите с шансове за участие на най-големия спортен форум, както за Игрите в Токио, така и за Зимните олимпийски игри. Ще подсигурим и всички останали наши спортисти“, заяви министър Кузманов.

 

Той допълни, че са изискани доклади за работата на всички звена в ММС, както и дружествата, чиито принципал е министерството.

 

„Ще се стремим да работим прозрачно, в полза на българския спорт и цялата наша дейност ще бъде пред очите на обществото, каза още спортният министър.

 

Кузманов заяви, че здравето на българските спортисти и треньори е много важно и всички от тях, които пожелаят ще бъдат ваксинирани. Той допълни, че се прави всичко възможно за нормалното протичане на състезанията у нас в условия на пандемия.

 

По-рано днес министър Кузманов и неговият екип проведоха среща с представители на спортни федерации, на която бяха дискутирани проблемите, стоящи пред тях.

 

По време на срещата, която протече при голям интерес от страна на спортната общественост, министър Кузманов заяви, че вратите на министерството са отворени за диалог и за споделяне на идеи за развитието на българския спорт. Според новото ръководство спортовете не бива да се делят на олимпийски и неолимпийски, а да се даде шанс на всеки един от тях.

 

Заместник-министър Росен Барчовски постави акцент върху ролята на треньорите при подрастващите в нашето общество. Според него професията на наставника трябва да бъде приравнена към тази на учителите и че той ще работи по този проект.

 

Заместник-министър Валентин Гичев сподели амбицията си всички програми на ММС, свързани с младежта, да достигнат до младите хора в България.

 

От страна на спортните федерации бяха поставени въпроси за оптимизиране на Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС), финансирането им и начина на провеждане часовете по физическо възпитание в училище. Министър Кузманов се ангажира да бъде изготвен проект за промени в  ЗФВС, който да бъде разгледан от следващото Народно събрание.

 

Спортният министър и неговият екип ще провеждат редовни срещи с представители на всички федерации.

 

---


Тагове: ММС, Андрей Кузманов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени