Шрифт:

Намаляват наполовина чуждестранните делегации в Токио

Намаляват наполовина чуждестранните делегации в Токио
24-05-2021 11:31

Броят на чуждестранните делегации на Олимпийските и параолимпийските игри в Токио ще бъде около 78 000 души, което е половината от първоначално планираното. Това заяви ръководителят на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио 2020 Сейко Хашимото.

 

"Първоначално планирахме около 180 000 души да дойдат на Игрите. Успяхме да намалим този брой повече от половината - до 78 000. Броят на чуждестранните делегации на Олимпийските игри ще бъде 59 000 души, а на Параолимпийските игри - 19 000. Този брой включва различни спортни служители, представители на спонсори и журналисти", каза Хашимото.

 

По-рано агенцията на "Киодо" съобщи, че японското правителство възнамерява да забрани на чуждестранни лидери и министри да се срещат със спортисти от техните страни на Олимпийските игри в Токио. Такива мерки трябва да бъдат въведени, за да се предотврати разпространението на коронавируса.

 

Освен това организаторите на Игрите искат да ограничат размера на официалните делегации до 12 000 в случай на пристигане на лидера на страната или на пет придружаващи лица за министър.

 

Представителите на чуждите държави ще бъдат посъветвани да останат в Япония за възможно най-краткия период, да не използват обществения транспорт и да не пътуват извън Токио. Ако се съгласят да изпълнят тези изисквания и имат отрицателни тестове за коронавирус, двуседмичната карантина при пристигането им в Япония ще бъде отменена.

 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Поради пандемията състезанието беше отложено за една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

 

На 20 март организаторите решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. Решение за допускането на японски зрители трябва да бъде взето през юни, в зависимост от ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени