Шрифт:

Томас Бах: Спортистите трябват да пътуват уверени към Токио

Томас Бах: Спортистите трябват да пътуват уверени към Токио
28-05-2021 13:25

Президентът на МОК Томас Бах заяви, че спортистите трябва да пътуват до Токио с „пълна увереност“, че отложените Игри ще бъдат безопасни и няма да застрашат здравето на японците.

 

Бах добави, че безопасността на спортистите е в основата на планираната олимпиада от 23 юли до 8 август.

 

„Токио е най-добре подготвеният олимпийски град досега и това е свързано особено с фокуса, който те поставят върху спортистите“, каза германецът пред около 2000 спортисти и олимпийски служители от Лозана.

 

„Заради пандемията, която всички познаваме, за съжаление опитът на спортистите ще бъде много различен, но това, което е важно е, че състезанията могат и ще се провеждат по безопасен начин и при пълно уважение към спортистите. Това би трябвало да даде на всички ни много увереност, че наистина става въпрос за спортистите и за това как те да се чувстват комфортно и да накарат японците да се чувстват комфортно. Елате с пълно доверие в Токио и бъдете готови“, добави той.

 

Междувременно стана ясно, че олимпийските препоръки по отношение на коронавируса се изготвят отделно за всяко спортно състезание, заяви висш служител от Токио 2020.

 

Организаторите обявиха мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19, които бяха критикувани от някои критици като недостатъчни.

 

Отложените Олимпийски игри в Токио 2020 трябва да започнат на 23 юли, въпреки опасенията, че провеждането им на фона на пандемията би довело до нова вълна на заразени.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, Томас Бах
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени