Шрифт:

Зрител на Игрите - само срещу ваксина или отрицателен тест

Зрител на Игрите - само срещу ваксина или отрицателен тест
31-05-2021 17:05

Властите в Япония ще допускат зрители на състезанията от Олимпийските игри в Токио, само ако те са ваксинирани или имат отрицателен тест за коронавирус, съобщава местният вестник "Йомиури".

 

Обществените настроения в "Страната на изгряващото слънце" все още са твърдо срещу Игрите заради много слабите темпове на ваксинация и появата на четвърта вълна на инфекцията. По тази причина присъствието на чуждестранни фенове вече бе забранено, а през юни се очаква окончателно решение и за присъствието на японски зрители.

 

Дори и организаторите да решат да допуснат фенове по трибуните на спортните съоръжения при тези условия, то те няма да имат възможност да се радват шумно на постиженията на спортистите, нито да осъществяват физически контакт помежду си.

 

В социалните мрежи информацията на вестник "Йомиури" бе посрещната неприветливо, като само в понеделник сутринта се появиха над 8000 туита, включващи термина "негативен тест сертификат".

 

В последните дни в Япония има драматично увеличение на болните от COVID-19 в критично състояние, а в петък правителството удължи периода на извънредно положение до 20 юни. По последни социологически данни на 60 процента от жителите на Япония настояват за отмяна или отлагане на Олимпийските игри, които трябва да се проведат от 23 юли до 8 август.

 

---


Тагове: Токио 2020, ои 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени