Шрифт:

Увеличават максималния брой на чуждестранните делегации

Увеличават максималния брой на чуждестранните делегации
08-06-2021 09:19

Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио възнамеряват да се увеличи максималният брой на чуждестранните делегации от 12 на 40 души, ако бъде поискано от която и да е държава, съобщи телевизионният канал NHK.

 

Първоначално беше решено максималният състав на всяка делегация да не надвишава 12 души, ако страната е представена на най-високо ниво. По отношение на такова изискване обаче бяха отправени жалби за невъзможността да се осигури адекватно ниво на сигурност с намален брой охранители. В резултат на това организаторите на олимпийските игри решиха, че броят на придружаващите лица в делегацията ще бъде увеличен на 18 души и, ако е необходимо, на 40.

 

Представителите на чуждите държави ще бъдат посъветвани да се подложат на ваксинация срещу коронавирус и да останат в Япония за не повече от пет дни, съобщи телевизията.

 

В някои случаи на делегациите ще бъде разрешено да използват обществения транспорт за пътуване на дълги разстояния. От тях ще се изисква да не влизат в контакт с външни лица. Ако са съгласни с такива изисквания и ако имат отрицателен тест за коронавирус, двуседмичната карантина за членовете на делегациите след пристигането им в Япония се отменя.

 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено за една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

 

На 20 март организаторите решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. Решението за допускането на японски зрители трябва да бъде взето през юни, в зависимост от ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени