Шрифт:

Отново призив за отмяна на Игрите, Бах отлага визита в Токио

Отново призив за отмяна на Игрите, Бах отлага визита в Токио
14-06-2021 10:13

Лидерът на водещата опозиционна партия в Япония Юкио Едано призова Олимпийските игри в Токио да бъдат отменени или отложени. Според него във връзка с пандемията родината му има пълното право да затвори границите за спортисти и членове на делегации.

 

"Мога да разбера желанието да бъдем домакини на игрите заради спортистите. Но Олимпиадата трябва или да бъде отложена отново за една година, или да бъде отменена изобщо", заяви Едано пред "Ройтерс".

 

Политикът добави, че Олимпийските игри ще провокират нова вълна от коронавирусна инфекция, която е твърде рискована.

 

В същото време следващата визита на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах в Токио ще бъде в средата на юли, а не преди това, както се твърдеше до момента. Това обяви самият той и добави, че причина е КОВИД-19 пандемията.

 

Бах обясни, че ще пътува за Токио малко преди началото на Олимпиадата на 23 юли.

 

"Обсъждахме с организаторите на Олимпиадата дали изобщо има смисъл да пътувам напред-назад. Ако го правя, ще трябва да бъда там за няколко часа, а преди и след това да изпълнявам задължителните правила за карантина, каза Бах. - Решихме, че е най-добре да летя в средата на юли, за да бъда в Токио навреме за срещите преди началото на Олимпиадата и за различните проблеми, които могат да възникнат с организацията".

 

---


Тагове: Токио 2020, OИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени