Шрифт:

И местните зрители под въпрос за Игрите

И местните зрители под въпрос за Игрите
18-06-2021 07:16

Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио си запазват възможността да откажат допускането на местни зрители до състезанията в случай на рязко влошаване на ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.

 

Въпреки решението за допускане на местни зрители на стадионите, организаторите възнамеряват да запазят възможността да променят това в случай на влошаване на епидемиологичната ситуация. Японският премиер Йошихиде Суга обяви, че правилата за спортните събития по време на пандемията в Япония ще важат и за Олимпийските игри в Токио - местните зрители ще могат да присъстват на състезанието при спазване на определени изисквания.

 

Суга също подчерта, че всички зрители, посещаващи стадионите и спортните съоръжения, ще трябва да носят маски, а шумните викове и скандирания на трибуните ще бъдат забранени. Според него в близко бъдеще организационният комитет на Игрите ще подготви списъка с правилата за зрителите. Японското правителство възнамерява да одобри правилата за провеждане на спортни събития в пандемия в близко бъдеще. Тези правила, по-специално предвиждат броят на зрителите на стадионите и спортните съоръжения в страната да не надвишава 10 хиляди. В случая с олимпийския стадион това е около половината от максималния му капацитет.

 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанието беше отложено за една година и сега ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021 година. На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат Игрите без чуждестранни фенове.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени